středa 24. ledna 2018

Enchiladas – tortilly s mletým masem


Klasické enchiladas by se měly správně dělat z kukuřičných tortill, ale můžeme si je udělat bez problémů i z tortill pšeničných. Pikantnost tohoto původně mexického pokrmu záleží na množství ostrých přísad, které použijeme. Kromě mletého hovězího masa můžeme použít i nadrobno nakrájené drůbeží maso, nebo i fazole. 



Ingredience pro recept Enchiladas – tortilly s mletým masem:

500 g mletého hovězího masa, olej, 1 cibule, 1 paprika, 2 papričky chilli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička ostré papriky, kmín, 1 konzerva naložených rajčat, 1 lžíce protlaku, 4 stroužky česneku, 250 g nastrouhaného sýra. 

Enchiladas – tortilly s mletým masem krok za krokem:

1. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, osmahneme ji na oleji a přidáme prolisovaný česnek. Polovinu odložíme na omáčku.

2. Přidáme mleté maso a 1 nadrobno nakrájenou chilli papričku. Mícháme a restujeme, dokud maso není hotové.

3. Poté přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou papriku, sušenou sladkou i ostrou papriku, sůl, pepř, kmín, případně i oregano. Pod pokličkou dusíme do změknutí papriky.

4. Mezitím si připravíme omáčku. Na cibuli s česnekem vyklopíme konzervovaná rajčata, přidáme protlak a nakrájenou druhou chilli papričku. Osolíme a okořeníme a necháme pod pokličkou bublat, dokud se neudělá krásná omáčka.

5. Připravíme si tortilly – viz recept

6. Každou tortillu natřeme malým množstvím omáčky, na ni klademe masovou náplň, kterou posypeme trochou sýra a těsně srolujeme.

7. Srolované naplněné tortilly vložíme jednu vedle druhé do zapékací misky nebo malého pekáče.

8. Vše zalijeme omáčkou a bohatě zasypeme zbytkem strouhaného sýra.

9. Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.

10. Enchiladas – tortily s mletým masem naservírujeme na talíře a můžeme k nim podávat zakysanou smetanu nebo jogurt, které zmírní ostrou chuť.

Dobrou chuť!
Foto a recept JAME 

Žádné komentáře: