pátek 18. srpna 2017

Kuřecí kari s kokosovým mlékem


Kari je název pro dušená aromatická a dobře kořeněná jídla a pochází převážně z indické kuchyně. Nejedná se jen o maso, může to být i zelenina, luštěniny nebo ryby. Důležité je použité koření, jehož hlavní složkou je kurkuma, koriandr a římský kmín. Vrchol chuti jídlu dodá kokosové mléko, které ho zároveň zahustí.

Ingredience pro recept Kuřecí kari s kokosovým mlékem:

2 kuřecí prsa (asi 400 g), 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1-2 chilli papričky, asi 1 cm nadrobno nasekaného zázvoru, kousek citrónové trávy, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky římského kmínu, ½ lžičky mletého koriandru, olej, sůl a cukr podle chuti, plechovka kokosového mléka.

Kuřecí kari s kokosovým mlékem krok za krokem:

1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2. Na pánev s rozehřátým olejem vložíme cibuli, až zesklovatí přidáme maso, nadrobno posekaný česnek, zázvor, chilli papričky a citronovou trávu. Okořeníme a osolíme a restujeme 5 minut.

3. Přidáme kokosové mléko, a za nízké teploty dusíme odkryté, až maso zcela změkne.

4. Nakonec dochutíme solí, a cukrem.

5. Kuřecí kari s kokosovým mlékem podáváme s rýží nebo s chlebem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: