Ledvinky ke kuchyňské přípravě používáme vepřové, hovězí, telecí, skopové, jehněčí, ze zvěřiny a z králíka. Kulinářsky jsou skvělé, ale než je začněme dusit či smažit, musíme je zbavit močových kanálků. Bez této úpravy by zapáchaly močí, a to by zkazilo celé jídlo.
Ingredience pro recept Jak správně připravit ledvinky:
Kromě ledvinek potřebujeme ostrý nůž, prkénko nejlépe plastové a vodu.
Jak správně připravit ledvinky krok za krokem:
1. Ledvinky omyjeme pod tekoucí vodou a rozkrojíme je podélně.
2. Ze středu vyřízneme kanálky neboli močovody směrem k ústí ledviny. Zjednodušeně lze říct, že všechno bílé musí pryč. Dáváme ale pozor, abychom nevyřezali i maso.
3. Poté očištěné ledvinky důkladně opláchneme.
4. Nyní jsou dva možné způsoby dokonalého odstranění případného pachu. Pokud jsou ledvinky čerstvé, stačí je jen spařit ve vroucí vodě a pak opláchnout studenou. Anebo je necháme několik hodin odležet v mléce.
5. Ledvinky osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
6. Takto správně připravené ledvinky dále upravujeme dušení, smažením, grilováním apod.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat