pondělí 31. července 2017

Plněné papriky na paprice


Plněné papriky patří k oblíbeným letním pokrmům. Většinou se dělají s rajskou omáčkou. Pro ty, kteří rajskou nemusí, nebo nemohou tuto slazenou omáčku, či prostře pro změnu, jsme připravili omáčku paprikovou, která se k plněným paprikám překvapivě skvěle hodí. Tu chuť si prostě oblíbíte!


Ingredience pro recept Plněné papriky na paprice:

Papriky: 6 paprik, 1/2 kg mletého masa, šálek rýže, česnek, sůl, majoránka, 2 vejce, zelená petrželka, mletý pepř, cibule.
Omáčka: 1 cibule (+ cibule a šťáva z pekáče z paprik), trochu oleje, 2 lžíce hladké mouky, lžíce sladké mleté papriky, podle chuti ostrá pálivá paprika nebo chilli, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, 1 bobkový list, vývar z hovězího nebo voda s ½ kostky masoxu, 200 ml smetany, sůl.

Plněné papriky na paprice krok za krokem:

1. Uvaříme rýži a mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli, oloupeme a utřeme česnek.

2. V míse smícháme rýži, mleté maso, vejce, sůl, koření a utřený česnek.

3. Rovné papriky opláchneme, vyřízneme opatrně semeník i žebra.

4. Na pekáček nalijeme trochu oleje a jeho dno pokryjeme na kroužky nakrájenou cibulí.

5. Papriky naplníme nádivkou a poklademe je na pekáček na cibuli a pečeme v troubě na 180 °C, dokud papriky nejsou mírně nahnědlé.

6. Mezitím uvaříme omáčku: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme mouku. Stáhneme z ohně, vmícháme mleté papriky a zalijeme vroucí vodou či vývarem.

7. Přidáme koření, sůl a cibulku se šťávou z pekáče, v němž se sekly papriky. Dusíme asi 15 minut do zhoustnutí.

8. Omáčku přecedíme, vmícháme smetanu, vložíme upečené papriky a na mírném ohni krátce povaříme.

9. Plněné papriky na paprice podáváme přelité omáčkou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: