Krůtí srdíčka jsou výbornou surovinou pro přípravu různých pokrmů, jako jsou například guláše. Vynikající jsou dušené na žampionech.
Ingredience pro recept Krůtí srdce na žampionech:
500 g krůtích srdcí, 1 cibule, 150 g žampionů, olej, kmín, pepř, sůl, 1 bobkový list, 2 kuličky nové koření, jíška.
Krůtí srdce na žampionech krok za krokem
1. Krůtí srdce opláchneme, a pokud nejsou odstraněny, odřízneme části, které se nám nelíbí (aorty a tuk).
2. Srdce nakrájíme podélně na čtvrtky.
3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme v rozehřátém oleji zesklovatět.
4. Přidáme srdce, okořeníme, osolíme a dusíme asi 10 minut.
5. Očistíme a nakrájíme na plátky žampiony, přidáme je k masu a necháme podusit.
6. Podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo ponořené, přidáme bobkový list a nové koření, a pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne.
7. Nakonec přidáme jíšku – a to buď nasucho opraženou lžíci hladké mouky, nebo instantní jíšku, a podusíme.
8. Krůtí srdce na žampionech podáváme s vařenou rýží, knedlíkem nebo těstovinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat