Polská polévka Botwinka z červené řepy má úžasnou barvu i chuť. Její přípravu zvládne i naprostý začátečník.
Ingredience pro recept Botwinka - polská polévka z červené řepy:
2-3 mladé řepy s natí, 1 starší řepa bez natě, plátek másla, 1,5 litru vývaru nebo vody a masoxu, sůl, pepř, smetana, citron, podle chutě čerstvý kopr. Na porci 1 vařené vejce.
Botwinka - polská polévka z červené řepy krok za krokem:
1. Řepu očistíme a pak ji i s natí a stonky nakrájíme na kousky, bulvy na čtverečky.
2. V hrnci rozpustíme máslo a řepu na něm pár minut restujeme.
3. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud řepa nezměkne.
4. Mezitím uvaříme vejce – jedno na každou porci.
5. Na konci varu vlijeme smetanu, vypneme sporák a dochutíme nadrobno pokrájeným koprem a šťávou z citronu.
6. Horkou Botwinku - polskou polévku z červené řepy nalijeme do talířů a přidáme rozkrojené vařené vejce.
Žádné komentáře:
Okomentovat