sobota 19. prosince 2015

Domácí škvarkové housky


Domácí škvarkové housky z kynutého těsta zcela nahradí hlavní jídlo, stačí jen přidat trochu čerstvé zeleniny.


Ingredience pro recept Domácí škvarkové housky:

500 g hladké mouky, 30 g kvasnic, půl litru mléka, 100 g jemně mletých škvarků, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli. Na potření vejce, na posyp sůl a kmín nebo mák.

Domácí škvarkové housky krok za krokem:

1. Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vykynout kvásek.

2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, škvarky a vykynutý kvásek.

3. Zaděláme hladké těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple vykynout.

4. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a nakrájíme na stejné kusy velikosti housky. 

5. Poté z každého kusu vyválíme váleček, který rozdělíme na tři díly, z nichž upleteme jako cop housku.

6. Pečící plech vyložíme papírem na pečení nebo silikonem, housky na něj naklademe. Děláme mezery, neboť nakynou. 

7. Každou housku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a kmínem.

8. Pečeme v rozpálené troubě na 180 °C asi půl hodiny.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: