čtvrtek 4. června 2015

Pečené koblihy z domácí pekárny


Vylehčené pečené koblihy jsou v podstatě vdolky, které místo abychom je potřeli povidly a ozdobili šlehaným tvarohem, plníme jako koblihy. Jsou lehčí a zdravější než ty smažené v hlubokém oleji.



Ingredience pro recept Pečené koblihy z domácí pekárny:

500 g hladké mouka, 250 ml mléka, kostka kvasnic, špetka cukru, špetka soli, 50 g másla nebo Hery, 2 žloutky.

Pečené koblihy z domácí pekárny krok za krokem:

1. Do domácí pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme sůl, cukr, žloutky, změklé máslo a nakonec prosátou mouku, do níž rozdrobíme kvasnice.

2. Zapneme program „TĚSTO“ a necháme vypracovat a vykynout.

3. Těsto rozdělíme na díly a každý vyválíme placku na sílu asi centimetru.

4. Tvořítkem nebo skleničkou (okraj namáčíme do mouky, aby se nelepil) vykrájíme kolečka. Přebývající těsto ze všech placek znovu zpracujeme a vyválíme a tam budeme pokračovat, dokud všechno těsto neproměníme v kolečka.

5. do středu poloviny koleček dáme trochu dobré marmelády nebo džemu a přiklopíme volným kolečkem a okraje přimáčkneme, aby marmeláda při pečen nevytékala.

6. Na plech na pečení položíme papír na pečení nebo silikon a klademe na něj koblihy kousek od sebe, aby se neslepily, až vykynou. Necháme je 15 minut kynout.

7. Pečeme v troubě 20-30 minut při teplotě 170 °C dozlatova.

8. Poté rozehřejeme kus másla, přidáme trochu rumu a ještě horké koblihy touto směsí pomašlujeme. Poté pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: