středa 4. února 2015

Kachní stehna na víně


Kachna pečená na víně, dobře okořeněná a s mírně sladkokyselou chutí nadchne každého jedlíka. S bramborovou kaší nebo s kroketami z ní vykouzlíme slavnostní oběd.




Ingredience pro recept Kachní stehna na víně: 

4 kachní stehna, 200 ml červeného vína, 1 cibule, 5 hřebíčků, sůl, tymián, dobromysl, majoránka, lžička švestkových povidel

Kachní stehna na víně krok za krokem:

1. Kachní stehna opláchneme, osušíme a do jejich kůže vetřeme sůl smíchanou s bylinkami.

2. Do oloupané cibule napícháme hřebíčky.

3. Stehna vložíme do vymazaného pekáče a podlijeme je vodou. Do středu mezi ně umístíme cibuli s hřebíčky. Rozpálíme troubu na 170 °C.

4. Pečeme zvolna pod pokličkou za podlévání červeným vínem, vypečenou šťávou a vodou asi 1,5. Pak odklopíme pokličku a pečeme ještě asi půl hodiny dozlatova.

5. Z okraje pekáče seškrábneme výpek a rozmícháme ho ve vypečené šťávě se lžičkou švestkových povidel.

6. Kachní stehna na víně podáváme s bramborovými knedlíky, bramborovou kaší, nebo s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: