pátek 26. září 2014

Dýňová polévka s praženými semínky


Dýňovou krémovou polévku připravujeme nejlépe z dýně Hokkaidó, kterou vaříme i se slupkou, dýní máslovou, již oloupeme, jakož i jiné druhy dýní. Semínka z dýně vybereme a opražíme - zajímavě polévku dochutí.


Ingredience pro recept Dýňová polévka s praženými semínky: 

1 kg dýně Hokkaidó nebo máslové dýně, 1-3 stroužky česneku, sůl, pepř, olej, 250 ml smetany na vaření, pražený dýňová semínka.

Dýňová polévka s praženými semínky krok za krokem:

1. Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, a pokud není Hokkaidó (tu vaříme i se slupkou), tak oloupeme.

2. Dýni nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do asi tří čtvrtí litru vody nebo vývaru.

3. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme do měkka.

4. Poté celé rozmixujeme nejlépe tyčovým mixérem, přidáme utřený česnek a smetanu a krátce prohřejeme.

5. Na pánvi opražíme dýňová semínka, která jsme předtím propláchli pod tekoucí vodou a osušili.

6. Dýňovou polévku podáváme v nahřátých talířích, do každé porce vložíme pražená semínka a máme-li, pak i několik kapek dýňového oleje.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: