sobota 26. dubna 2014

Krůtí roláda v listovém těstě


Plát krůtího masa naplněný klobásou, kyselou okurkou a dalšími dobrotami, upečený v kabátku z listového těsta a nakrájený na plátky bude ozdobou vaší slavnostní tabule.


Ingredience pro recept Krůtí roláda v listovém těstě:

Vykostěné krutí stehno, 5 vajec, 50 g strouhaného sýra, šunková klobása, kyselé okurky, cibule, balíček listového těsta, olej, sůl, pepř, špetka muškátového květu, hořčice

Krůtí roláda v listovém těstě krok za krokem:

1. Plát krůtího stehna opláchneme a osušíme. Podle potřeby prořízneme nožem, aby nám vznikl přibližně stejně silný plát masa.

2. Tento plán masa opatrně naklepeme přes potravinářskou fólii. Nasolíme ho a okořeníme.

3. Oloupanou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Nalijeme na ni 4 vejce rozšlehané se solí a muškátem a umícháme je. Do horkých vajec vmícháme nastrouhaný sýr.

4. Plát masa položíme na alobal. Do asi dvou třetin ho potřeme oblíbenou hořčicí a míchanými vejci. Do nich naklademe kousky šunkové klobásy nebo šunky a kyselé okurky.

5. Pomocí alobalu roládu srolujeme, konce alobalu uzavřeme a pečeme v troubě na 190 °C necelou půlhodinu. Poté necháme zchladnout.

6. Na vále rozválíme listové těsto. Z rolády odstraníme alobal a zabalíme ji do listového těsta.

7. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova.

8. Krůtí roládu v listovém těstě podáváme teplou s bramborovou kaší, nebo s kroketami a nějakou zajímavou omáčkou, případně studenou, nakrájenou na úhledné plátky jako slavnostní předkrm.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: