Po pečeném bůčku sice moc nezhubneme, ale zato si pochutnáme. No, později to můžeme vyběhat :)
Ingredience pro recept Vepřový bůček na česneku:
1 kg vepřového bůčku, 1 palice česneku, sůl, kmín, pepř.
Vepřový bůček na česneku krok za krokem:
1. Česnek oloupeme a jednotlivými stroužky prošpikujeme bůček. To děláme tak, že úzkým nožem maso pravidelně na různých místech nařízneme do křížku a do vzniklého otvoru vsuneme stroužek česneku. Pokud jsou velké, podélně je překrojíme.
2. Zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a necháme přes noc v ledničce.
3. Druhý den maso rozbalíme a vrstvu sádla, případně kůži nakrojíme ostrým nožem na čtverečky, aby se tuk lépe vypekl.
4. Maso po všech stranách osolíme a okořeníme kmínem a pepřem, mírně podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou v troubě na 180 °C do poloměkka nejprve kůží dolů.
5. V polovině pečení vůbec obrátíme kůžičkou nahoru, podlijeme vypečenou šťávou (případně horkou vodou) a dopečeme již odkryté tak, aby kůžička byla křupavá a vypečená.
6. Vepřový bůček na česneku podáváme s bramborovou kaší nebo s houskovým či bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo špenátem.
Dobrou chuť!
1 komentář:
Jednou kůže podruhé kůžička. Jsou to dva bůčky, jeden s kůžičkou, druhý s kůží?
Okomentovat