čtvrtek 16. ledna 2014

Vepřový bůček na česneku


Po pečeném bůčku sice moc nezhubneme, ale zato si pochutnáme. No, později to můžeme vyběhat :)



Ingredience pro recept Vepřový bůček na česneku:

1 kg vepřového bůčku, 1 palice česneku, sůl, kmín, pepř.

Vepřový bůček na česneku krok za krokem:

1. Česnek oloupeme a jednotlivými stroužky prošpikujeme bůček. To děláme tak, že úzkým nožem maso pravidelně na různých místech nařízneme do křížku a do vzniklého otvoru vsuneme stroužek česneku. Pokud jsou velké, podélně je překrojíme.

2. Zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a necháme přes noc v ledničce.

3. Druhý den maso rozbalíme a vrstvu sádla, případně kůži nakrojíme ostrým nožem na čtverečky, aby se tuk lépe vypekl.

4. Maso po všech stranách osolíme a okořeníme kmínem a pepřem, mírně podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou v troubě na 180 °C do poloměkka nejprve kůží dolů.

5. V polovině pečení vůbec obrátíme kůžičkou nahoru, podlijeme vypečenou šťávou (případně horkou vodou) a dopečeme již odkryté tak, aby kůžička byla křupavá a vypečená.

6. Vepřový bůček na česneku podáváme s bramborovou kaší nebo s houskovým či bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo špenátem.

Dobrou chuť!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jednou kůže podruhé kůžička. Jsou to dva bůčky, jeden s kůžičkou, druhý s kůží?