sobota 16. listopadu 2013

Klasická sekaná pečeně



Kouzlo chuti klasické sekané je skryté v přidání kousku umletého uzeného masa.

Ingredience pro recept Klasická sekaná pečeně: 

1 kg mletého masa mix, kousek umletého uzeného masa, 250 – 300 g strouhanky, 2 PL mléka, 2 vaječné bílky (nebo 1 vejce), větší cibule, 3 stroužky česneku, hrst majoránky, 1 ČL soli, 1 ČL drceného pepře. 

Klasická sekaná pečeně krok za krokem:


1. Do mísy vložíme mleté maso, zasypeme ho strouhankou, kterou pokapeme mlékem a necháme chvíli odpočinout.

2. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí a přidáme je k masu.

3. Nalijeme bílky, v dlaních rozemneme majoránku a dochutíme pepřem.

4. Vymastíme pekáček a předehřejeme troubu na 180 °C.

5. Maso se všemi ingrediencemi hněteme velmi důkladně umytýma rukama. Všechno se musí spojit do kompaktní hmoty.

6. Z hmoty vymodelujeme dvě stejně velké šišky, které položíme vedle sebe do pekáčku.

7. Podlijeme vodou do výšky asi 1 cm a pečeme při 180 °C skoro hodinu.

8. Sekanou podáváme s bramborovým pyré, či vařenými nebo pečenými bramborami.
Tip: Chceme-li pečené brambory, omyté je rozkrájíme na menší kousky, osolíme, posypeme např. kořením na grilovanou zeleninu a upečeme spolu se sekanou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: