čtvrtek 10. ledna 2013

Segedínský guláš


Segedínský guláš je typicky zimním jídlem - chutnou formou konzumujeme kysané zelí, které má spoustu ochranných látek a vitamín C.



Ingredience pro recept Segedínský guláš:

500 g tučnějšího vepřového masa – plecko, libový bůček…, 500 g kysaného zelí, 1 cibule, sůl, kmín, sladká paprika, ostrá paprika podle chuti, 1 lžíce sádla, 250 ml smetany a 1 lžíce mouky.

Segedínský guláš krok za krokem:


1. Maso nakrájíme na kostičky.

2. Oloupeme a nakrájíme cibuli.

3. V kastrolu rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli, přidáme maso, osolíme, okmínujeme a ze všech stran osmahneme.

4. Kastrol stáhneme z plotny a do masa smícháme asi půl sáčku sladké papriky a posle chuti ostré. Zamícháme, mírně podlijeme a vrátíme na plotýnku.

5. Když je maso poloměkké, přidáme k němu kysané zelí, které můžeme drobněji pokrájet. Dusíme pod pokličkou doměkka.

6. Jakmile je maso měkké, zahustíme guláš smetanou, ve které můžeme (ale nemusíme) rozkvedlat lžíci mouky.

7. Segedínský guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo slovenskými haluškami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: