pondělí 28. ledna 2013

Kachna na medu


Lahodnou chuť pomalu pečené kachny ještě umocníme, když ji před pečením potřeme medem s smíchaným s kořením.



Ingredience pro recept Kachna na medu:

Kachna, sůl, 3 lžíce medu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 stroužek česneku, půl lžičky tymiánu, půl lžičky majoránky, půl lžičky drceného pepře, půl lžičky drceného kmínu.

Kachna na medu krok za krokem:

1.Kachnu opláchneme, i zevnitř, a osušíme. Nasolíme ji ze všech stran i uvnitř.

2. Z medu a ostatních ingrediencí umícháme řídkou pastu.

3. Touto pastou potřeme celý povrch kachny.

4. Natřenou kachnu necháme chvíli v pekáčku odležet, pak ji mírně podlijeme a zaklopenou víkem pečeme pomalu v mírně teplé troubě (asi 120 °C) téměř doměkka. Doba pečení je asi tři hodiny, čím pomaleji kachnu pečeme, tím je lepší.

5. Sejmeme poklici, kachnu přelijeme vypečenou šťávou, a dopečeme tak, aby měla křupavou kůrčičku. V této fázi zvýšíme teplotu na 180 °C.

6. Kachna na medu skvěle chutná s bramborovou kaší, ale lze ji podávat i s knedlíkem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: