čtvrtek 8. listopadu 2012

Zapečené kotlety ve smetanových bramborách


Excelentní pokrm představují zapečené kotlety ve smetanových bramborách kořeněných rozmarýnem.



Ingredience pro recept Zapečené kotlety ve smetanových bramborách:

4 vykostěné kotlety, 8 větších brambor, 1 cibule, sůl, pepř, rozmarýn, olej, 250 ml smetany na šlehání, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra typu eidam, zelená petrželka. 

Zapečené kotlety ve smetanových bramborách krok za krokem:

1. Vykostěné kotlety naklepeme, opepříme a osolíme.

2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky (asi 3 mm silné).

3. Očistíme a nakrájíme cibuli na kroužky. Vymastíme zapékací misku nebo pekáč a na dno rozmístíme kroužky cibule.

4. Smetanu smícháme s vejci. V této smetaně namáčíme plátky brambor a klademe je jeden vedle druhého na cibuli. Tuto vrstvu pak posolíme a jemně okořeníme rozmarýnem.

5. Nyní na vrstvu brambor poklademe kotlety. Posypeme je nasekanou zelenou petrželkou.

6. Další vrstvou jsou opět brambory namáčené ve smetaně s vejci. Posolíme, jemně okořeníme rozmarýnem.

7. Do zbytku smetany s vejci vmícháme strouhaný sýr a hmotu rozetřeme po povrchu brambor.

8. Vložíme do trouby rozehřáté na asi 170 °C a pečeme přibližně hodinu.

9. Zapečené kotlety ve smetanových bramborách rozdělíme na čtyři porce tak, aby v každé byla jedna kotleta. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kompotem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: