sobota 6. října 2012

Skopové maso po řecku



Skopové maso má svou zajímavou chuť, po řecku ji ještě podpoříme kořením a vínem.


Ingredience pro recept Skopové maso po řecku

500 g skopového masa bez kostí, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužku česneku, 1 — 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 ml bílého vína, malý bobkový list, tymián, pepř, sůl, lžíce hladké mouky.

Skopové maso po řecku krok za krokem:

1.Skopové maso pokrájíme na kostky.

2. Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli, oloupeme a utřeme česnek.

3. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme rozetřený česnek, poprášíme moukou – uděláme tak cibulovou jíšku.

4. Zalijeme ji vínem, dobře rozmícháme, přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme a prudce přivedeme k varu.

5. Následně snížíme žár a dusíme pod těsně přiléhající pokličkou na malém plaménku. Maso občas zamícháme, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme do změknutí.

6. Vyjmeme koření.

7. Skopové maso po řecku podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: