neděle 21. října 2012

Hrníčková bábovka s kousky čokolády


Rychlá a velmi jednoduchá bábovka i pro úplné začátečníky. Velmi dobře to jde elektrickými metlami, to je vážně za chviličku.



Ingredience pro recept Hrníčková bábovka s kousky čokolády:

2 hrnečky polohrubé mouky, ¾ hrnečku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 hrneček mléka, 1/2 hrnečku oleje, 1 vejce, čokoláda na vaření.

Hrníčková bábovka s kousky čokolády krok za krokem:

1.Formu na bábovku vymastíme olejem a vysypeme hrubou moukou.

2. Do mísy nasypeme všechny suché přísady a promícháme je.

3. Přidáme mléko, olej a vejce a dobře vymícháme.

4. Čokoládu rozlámeme na malé kousky a vařečkou je vmícháme do těsta.

5. Těsto vlijeme do formy a tu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C.

6. Pečeme asi 40 minut. Poté do bábovky zapíchneme špejli, vytáhneme ji a pokud na ní není nalepené těsto, je hotová a vytáhneme ji z trouby. Pokud se na ni těsto nalepí, necháme ji dál péct a zkoušíme asi tak po pěti minutách, zda je hotová – špejli s těstem pokaždé odlomíme (jakož i v případě, že se trefíme do čokolády).

7. Hrníčkovou bábovku s kousky čokolády necháme vychladnout, vyklopíme ji a pocukrujeme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: