čtvrtek 18. října 2012

Hovězí maso na kari


Z nízkého roštěnce si můžeme připravit hovězí na kari. Ocení ho zejména ti, kteří si oblíbili chuť tohoto indického koření.

 
Ingredience pro recept Hovězí maso na kari:

250 g odblaněného nízkého roštěnce, 1 cibule, 1 pórek, 40 g sádla, sůl, 1 vejce, 1 lžička solamylu nebo naturamyl, koření kari, česnek Zálivka: lžíce bílého vermutu, špetka cukru, 1/2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky vody, sůl

Hovězí maso na kari krok za krokem:

1.Maso pokrájíme přes vlákna na tenké nudličky, promícháme se solamylem, vejcem a solí a necháme chvilku proležet v chladničce.

2. Naložené  maso vložíme na pánev s rozehřátým sádlem a asi minutu prudce osmažíme.

3. Očistíme a na půlkolečka nakrájíme cibuli, pór pokrájíme na tenká kolečka, česnek očistíme a utřeme se solí.

4. K masu přidáme cibuli, pórek a koření kari. Na prudkém ohni a za stálého míchání smažíme další minutu.

5. Smícháme přísady na zálivku.

6. Vmícháme utřený česnek, ihned zalijeme zálivkou a dobře promícháme.

7. Hovězí maso na kari podáváme s dušenou rýží.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: