čtvrtek 16. srpna 2012

Hovězí plátky na houbách


Nosíme-li stále z lesa houby, můžeme je použít pod maso. Dodají jídlu vynikající houbovou chuť.



Ingredience pro recept Hovězí plátky na houbách:

4 hovězí plátky z kýty nebo z nízkého roštěnce, 200 g čerstvých hub, 1 velká cibule, sůl, kmín, pepř, olej, 1 lžíce hladké mouky. 

Hovězí plátky na houbách krok za krokem:

1. Plátky masa na okrajích nařízneme mělkými zářezy a naklepeme je paličkou na maso.

2. Osolíme je, opepříme a necháme čtvrt hodiny odležet.

3. Mezitím očistíme a pokrájíme houby.

4. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Zpěníme ji na oleji, přidáme plátky masa, pokmínujeme je a opečeme je po obou stranách.

5. Maso vyjmeme, sos zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme malým množstvím vroucí vody.

6. Na kousku másla podusíme pokrájené a mírně osolené houby.

7. Do omáčky vrátíme plátky masa a dusíme je do změknutí. Během dušení podle potřeby podléváme vroucí vodou.

8. Když je maso téměř měkké, přidáme podušené houby.

9. Hovězí plátky na houbách podáváme s dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: