pátek 1. června 2012

Kuře pečené v sáčku


Pečící sáček je vynález, který nám ušetří drhnutí pekáče. Kuře z něj má křupavou kůrčičku a je úžasně šťavnaté.



Ingredience pro recept Kuře pečené v sáčku:

Potravinový sáček na pečení, 1 kuře, kousek másla, sůl, směs koření, které namícháme z drcených barevných pepřů, rozmarýnu, tymiánu, sladké papriky (nebo grilovaní koření na kuře).

Kuře pečené v sáčku krok za krokem:

1. Kuře omyjeme a nasolíme zevnitř i vně. Do břišní dutiny dáme kousek másla.

2. Namícháme si z uvedených ingrediencí kořenící směs, nebo použijeme nějakou svou oblíbenou, a celé kuře dobře okořeníme.

3. Připravené kuře vložíme do pečícího potravinového sáčku, který uzavřeme přibalenými uzávěry, nebo zavážeme silnější nití.

4. Sáček s kuřetem vložíme do čistého pekáčku a ten dáme do rozehřáté trouby.

5. Pečeme při teplotě 200 °C a počítáme na každý kilogram 60 minut (čili kuře o váze 1500 g pečeme hodinu a půl).

6. Sáček opatrně rozřízneme, kuře vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře, kde je ještě přelijeme vypečenou šťávu.

7. Kuře pečené v sáčku bude mít křupavou kůrčičku a přesto zůstane šťavnaté. Podáváme ho s bramborem nebo rýží.

Dobrou chuť!

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

A co tak propíchnout sáček?