středa 30. května 2012

Rajská polévka


Polévka z rajčat se zakysanou smetanou a osmaženými kostičkami housky je dobrá a osvěžující.


Ingredience pro recept Rajská polévka:

800 gramů rajčat, 1 litr zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 150 ml zakysané smetany, 1 mrkev, 2 lžíce olivového oleje, citronová šťáva, cukr, pepř, sůl, zelená petrželka nebo bazalka

Rajská polévka krok za krokem:

1. Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmažíme ji nejlépe na olivovém oleji.

2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Poté obé vložíme na cibuli a dusíme 10-15 minut.

3. Přidáme rajský protlak a celé zalijeme vývarem nebo vodou s kostrou zeleninového vývaru a vaříme třicet minut.

4. Rajskou polévku rozmixujeme a propasírujeme zpět do hrnce.

5. Za mírného varu přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Nakonec ozdobíme zelenou petrželkou.

6. Rajskou polévku můžeme podávat s osmaženou housku.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: