úterý 29. listopadu 2011

Bramborová nádivka


Nádivku připravujeme z různých surovin, jednou z nich jsou i brambory. Bramborovou nádivku podáváme i jako samostatné jídlo.


Ingredience pro recept Bramborová nádivka:

200 g ve slupce uvařených, oloupaných a nastrouhaných brambor, 200 g hrubé a 100 g polohrubé mouky, 150 ml vývaru (nebo mléka), 2 vejce, 20 g droždí, drcený pepř, sůl, mletý kmín, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, kousek nakrájeného uzeného masa, hrst škvarků ze slaniny, lžíci sádla a lžíci špenátu nebo kopřiv nebo kudrnky.

Bramborová nádivka krok za krokem:

1. Uvaříme brambory ve slupce, zchladlé je oloupeme a nastrouháme.

2. Do mísy dáme mouky, promícháme se solí, kořením a rozdrobeným droždím.

3. Přidáme strouhané brambory, vejce a vývar nebo mléko a zaděláme řidší těsto.

4. Posypeme ho trochou mouky, zakryjeme čistou utěrkou a dáme kynout na teplé místo asi hodinu a půl.

5. Troubu nastavíme na 180 °C.

6. Vymastíme a strouhankou vysypeme pekáček. Těsto do něj nalijeme a asi hodinu pečeme.

7. Bramborovou nádivku podáváme k zeleninovému salátu.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: