čtvrtek 8. září 2011

Melounový salát se slaným sýrem


Melounový salát nemusíme připravovat pouze v sladké podobě. Ten náš má ostrou a slano-sladkou chuť, která mnohé učaruje. Důležité ale je, že ho musíme připravovat těsně před podáváním. Meloun by později pustil velké množství vody, což by pokazilo chuť salátu
.
Ingredience pro recept Melounový salát se slaným sýrem:

Půlka menšího vodního (červeného) melounu, 100 g oliv (černé jsou lepší), 150-200 g balkánského sýra nebo fety, cibule nejlépe sladká bílá nebo červená karmínová (ale v nouzi i obyčejná), hrst nadrobno nasekané čerstvé bazalky nebo máty nebo kudrnky (každá z těchto bylin dodá trochu jinou chuť), čerstvý drcený pepř, nejlépe zelený nebo barevný, lžíce olivového oleje.

Melounový salát se slaným sýrem krok za krokem:

1. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

2. Sýr nakrájíme na asi centimetrové kostičky.

3. Olivy pokrájíme na menší kousky.

4. Čerstvé koření posekáme nadrobno.

5. Vypeckujeme meloun (nebo koupíme bez pecek) a nakrájíme ho na asi dvoucentimetrové kostky.

6. Vše opatrně promícháme v míse, přidáme olej a pepř.

7. Melounový salát se slaným sýrem ihned podáváme. Jako příloha je vhodné bílé nebo celozrnné pečivo.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: