pondělí 29. srpna 2011

Vepřové kousky na houbách


Vepřové maso dušené s čerstvými nebo sušenými houbami, nejlépe hřibovitými, je odměnou za podzimní houbaření.
  
Ingredience pro recept Vepřové kousky na houbách:

400 g na kostky nakrájeného vepřového například z plecka, 250 g čerstvých hub, 1 cibule, sádlo, lžíce hladké mouky, sůl, kmín

Vepřové kousky na houbách krok za krokem:

1. Vepřové maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a pokrájíme na plátky.

2. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran.

3. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme, podlijeme a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

4. Přidáme houby pokrájené na plátky a dusíme, až maso zcela změkne.

5. Vepřové kousky na houbách podáváme s dušenou rýží.


Dobrou chuť!

Žádné komentáře: