středa 17. srpna 2011

Maďarský guláš


K přípravě maďarského guláše se hodí nejlépe kližka. To, jak bude ostrý, záleží na nás.



Ingredience pro recept Maďarský guláš:

500 g hovězího masa – kližka, omastek – nejlépe sádlo, 2 – 3 cibule, česnek, sladká mletá paprika, 2 – 3 čerstvé papriky a 1 feferonka, kmín, majoránka, sůl.

Maďarský guláš krok za krokem

1. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Usmažíme ji dozlatova na větším množství sádla.

2. Hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky.

3. Nádobu s cibulí stáhneme z ohně a přisypeme asi půl sáčku sladké a o něco méně ostré papriky.

4. Jakmile paprika zpění, přidáme maso a kmín, nádobu přesuneme nad hořák a maso prudce osmažíme.

5. Snížíme plamen a pod pokličkou dusíme, dokud se šťáva nevydusí.

6. Maso osolíme, podlijeme, aby voda byla těsně pod hladinou masa, a dusíme do změknutí.

7. Papriky opláchneme, vyřízneme semeník i žebra a nakrájíme ji na proužky. Na drobné proužky nakrájíme i feferonku.

8. Nakrájenou papriku osmažíme na zbytku sádla a přidáme k masu.

9. Nakonec přidáme rozemnutou majoránku a lisovaný česnek.

10. Pokud je guláš příliš řídký, přidáme rozdrobenou střídku chleba nebo jíšku.

11. Maďarský guláš podáváme s knedlíkem, rýží nebo chlebem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: