pondělí 15. srpna 2011

Lilek v těstíčku


Než začneme plátky lilku, neboli baklažánu obalovat v těstíčku, nasolíme ho, aby pustil vodu.

Ingredience pro recept Lilek v těstíčku:

Lilek neboli baklažán, hladká mouka, 2 vejce, trochu mléka, olej, sůl, majoránka nebo tymián nebo bazalka.

Lilek v těstíčku krok za krokem:

1. Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na stejnoměrné plátky.

2. Plátky lilku z obou stran posolíme a počkáme, až pustí vodu. Tak se částečně zbaví mírné hořkosti.

3. Z vajec, mouky a mléka vidličkou ušleháme hustší těstíčko, které osolíme a okořeníme.

4. Každý plátek lilku pečlivě osušíme papírovou utěrkou, postupně je namáčíme do těstíčka a vkládáme do rozpáleného oleje.

5. Smažíme dozlatova a podáváme s vařeným bramborem nebo pyré, hranolky, krokety apod.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: