úterý 23. srpna 2011

Grilované roštěnky s cuketou


Hovězí maso před grilováním musíme nechat připravené a potřené olejem alespoň hodinu odležet. Rozhodně ho nedáváme z chladničky rovnou na gril.


Ingredience pro recept Grilované roštěnky s cuketou:

roštěnky, sůl, pepř, olivový olej, mladé cukety

Grilované roštěnky s cuketou krok za krokem

1. Odblaněné roštěnky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, potřeme olejem, opepříme a necháme hodinu odležet na chladném místě.

2. Poté je osolíme, pokapeme olejem a vložíme na rozehřátý gril buď na grilovací pánev, nad dřevěné uhlí nebo na kontaktní gril, jehož mřížku s masem podložíme miskou.

3. Grilujeme po každé straně asi 2 minuty tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové.

4. Omyté cukety nakrájíme na hranolky, posypeme je fritovacím kořením na zeleninu a na volných okrajích grilu upečeme spolu s masem.

4. Roštěnky přeložíme na talíře a poklademe podle volby ochuceným máslem, tatarskou omáčkou, grilovaní omáčkou apod., přidáme grilované cukety.

5. Grilované roštěnky s cuketou podáváme s chlebem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: