neděle 24. července 2011

Plněné papriky s rajskou omáčkou


K oblíbeným sezonním pokrmům patří plněné papriky s rajskou omáčkou. Jejich příprava sice není bleskurychlá, ale výsledek stojí za to.

Ingredience pro recept Plněné papriky s rajskou omáčkou:

- plněné papriky - 6 paprik, 1/2 kg mletého masa (směs vepřového s hovězím), šálek rýže, česnek, cibule, sůl, majoránka, 2 vejce, zelená petrželka, mletý pepř.
- rajská omáčka - trochu oleje, 2 lžíce hladké mouky, 500 g rajčat, 1 cibule, rajský protlak, 3 kuličky nového koření, 3 hřebíčky, 3 kuličky pepře, kousek celé skořice, bobkový list, vývar z hovězího (nebo kousek masoxu, může být i jen čistá voda), sůl a cukr podle chuti.

Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem:

1. Uvaříme rýži a mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli, oloupele a utřeme česnek.

2. V míse smícháme rýži, mleté maso vejce, sůl, koření a utřený česnek.

3. Rovné papriky opláchneme, vyřízneme opatrně semeník i žebra.

4. Na pekáček nalijeme trochu oleje a jeho dno pokryjeme nakrájenou cibulí.

5. Papriky naplníme nádivkou a poklademe je na pekáček na cibuli.

6. Pečeme, dokud papriky nejsou mírně nahnědlé.

7. Mezitím uvaříme rajskou omáčku: Na omastku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme mouku. uděláme tak světlou cibulovou jíšku.

8. Ihned ji zalijeme vroucím vývarem nebo vodou a přidáme uvedené koření a sůl.

9. Pokrájíme na menší kousky umytá rajčata a vložíme do omáčky. Vše povaříme do zhoustnutí (asi 20 minut).

10. Omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak, cukr a za stálého míchání prohřejeme.

11. Na talíř naložíme pečené papriky i s trochou pečené cibulky a přelijeme je rajskou omáčkou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: