pátek 29. dubna 2011

Paprikové brambory


Paprikové brambory trochu připomínají bramborový guláš. Jsou také vhodné k různým pečeným masům nebo chceme-li jídlo bezmasé, třeba k leču.

Ingredience pro recept Paprikové brambory:

1 kg brambor, 2 cibule, omastek (olej nebo sádlo), polévková lžíce sladké mleté papriky, špetka ostré papriky, sůl, párek.

Paprikové brambory krok za krokem:

1. Brambory oškrábeme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2. Do kastrolu nebo do hluboké pánve dáme na omastku osmahnout cibuli.

3. Když zesklovatí, přidáme na kostičky pokrájené brambory. Zasypeme paprikou, osolíme a podlijeme horkou vodou. 

4. Paprikové brambory dusíme do měkka. Podávat je můžeme například s párkem.

5. Nechceme-li, aby tenké párky popraskaly, dáme je vařit do studené vody a jakmile voda začne vřít, jsou dostatečně horké a můžeme je podávat.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: