pondělí 18. dubna 2011

Krupicová kaše


Krupicovou kaši nemilují jen děti, ale najde se i dost dospělých, kteří jí nepohrdnou. Jak to udělat, aby byla hustá tak akorát a nebylo v ní plno žmolků? Myslím, že recepty, kde se píše, že se krupice sype do vroucího mléka způsobují, že se v kaši (hlavně začátečníkům) žmolky dělají.

Ingredience pro recept Krupicová kaše:

Na 1 porci 1/4 l mléka, 2 vrchovaté lžíce dětské krupičky, špetka soli, lžíce cukru;
na posypání - cukr nebo med, a buď kakao, strouhanou čokoládu na vaření, nebo skořici, případně do kaše vmícháme drobné měkké ovoce jako maliny, jahody anebo ovocnou šťávu; lžíci čerstvého másla.

Krupicová kaše krok za krokem:

1. Odměříme mléko a nalijeme do hrnce. Přidáme sůl a do studeného mléka vsypeme krupičku.

2. Postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu.

3. Vmícháme cukr a vaříme kaši do zhoustnutí (celkem asi 10 minut).

4. Krupicovou kaši nalijeme na talíř, sítkem posypeme kakaem (nebo viz výše) a pak moučkovým cukrem, nakonec přidáme lžíci čerstvého másla, které se na horké kaši rozpustí.

Dobrou chuť! 

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

tento recept je dobrý, je mi jedenáct let a zvládla jsem si udělat dobrou krupicovou kaši

VAP řekl(a)...

To jsi moc šikovná :-)