pátek 25. března 2011

Pikantní kotlety


Pikantní kotlety nejprve marinujeme v nálevu s kajenským pepřem a česnekem a dalšími přísadami.


Ingredience pro recept Pikantní kotlety:

4 kotlety, sůl, pepř, omastek
marináda: 2 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kari, 1/2 lžičky caneyského pepře, 3 stroužky česneku.

Pikantní kotlety krok za krokem:

1. Kotlety naklepeme, nasolíme a naložíme přes noc do omáčky - viz dále.

2. Utřeme česnek se solí.

3. V misce pečlivě smícháme vejce, kečup, koření a česnek. Utřeme v hustší marinádu.

4. Potřeme jí kotlety z obou stran a klademe je na sebe do menší misky. Zbytek marinády nalijeme do misky na maso, rozprostřeme a misku zakryjeme potravinářskou fólií.

5. Necháme naložené v ledničce nejlépe do druhého dne.

6. Rozpálíme olej na pánvi a kotlety na něm zprudka osmažíme po obou stranách.

7. Pikantní kotlety podáváme s vařeným bramborem a hráškem nebo s hranolky či americkými bramborami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: