pondělí 28. března 2011

Kanadské kuře s fazolkami


Pečené kanadské kuře má velmi chutnou křupavou kůrčičku. Fazolové lusky toto tučnější jídlo vyvažují a doplňují vitamíny.


Ingredience pro recept Kanadské kuře s fazolkami:

Kuře, střehna nebo křídla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky mletého pepře, olej,  balíček mrazených fazolových lusků nebo asi 500 g čerstvých.

Kanadské kuře s fazolkami krok za krokem:

1. Kuře opláchneme, osušíme a naporcujeme na menší díly.

2. Každý kousek osolíme.

3. V misce rozmícháme mouku se solí a kořením. Ostré koření přidáváme tak, jak máme rádi, případně ho můžeme zcela vynechat. Do pekáčku nalijeme trochu oleje.

4. Každý kousek obalíme v ochucené mouce a vložíme do pekáčku.

5. Dáme do rozpálené trouby a pečeme asi 25 minut.

6. Poté všechny kousky kuřete obrátíme a dopečeme do červena a do křupava.

7. Do hrnce s osolenou vroucí vodou vhodíme fazolové lusky a uvaříme.

8. Fazolky zcedíme a pokapeme rozehřátým máslem. 

9. Kanadské kuře s fazolkami můžeme podávat i brambory nebo vařenou rýži.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: