neděle 13. března 2011

Hovězí na grilu s kaší z červené řepy



S přípravou tohoto jídla začneme třeba večer a podáváme druhý den k obědu. Musíme si totiž maso naložit a řepu uvařit nebo upéct. Druhý den nám však příprava jídla zabere minimum času. Kaše z červené řepy je překvapivě chutná a chuť grilovaného hovězího nejen skvěle doplňuje, ale ještě umocňuje.


Ingredience pro recept Hovězí na grilu s kaší z červené řepy:

Maso: Mladé hovězí z roštěnce, olej, nejlépe olivový, steakové pepře, sůl
Příloha: 500 g červené řepy, 4 lžíce strouhanky, olej nebo jiný omastek, šťávu z 1/2 citronu, sůl, 1/4 l smetany

Hovězí na grilu s kaší z červené řepy krok za krokem:

1. Několik hodin předem naklepeme plátky hovězího, potřeme je olejem, okořeníme, naskládáme na sebe a zakryté dáme odležet do ledničky. 

2. Jednu až dvě bulvy červené řepy omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Vodu slijeme a necháme vychladit.

3. Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle - nejlépe na nudličky na jemnějších nožích WS strouhače.

4. Na rendlíku usmažíme dozlatova strouhanku. Přidáme nastrouhanou řepu a podle chuti osolíme a zakapeme citronem.

5. Rozpálíme grilovací pánev a opečeme na ní plátky hovězího. Pro chuť a barvu jsme grilovali i proužky cukety.

6. Do dusící se řepy vlijeme čtvrt litru smetany, zamícháme a necháme krátce přejít varem.

7. Nahřejeme talíře - skvěle to jde v mikrovlnce a jídlo naservírujeme.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: